Koken het Kookspel

Over ons

Maak van koken een spel

Ons gezin

Chef kok

Lay&Wouter

Lay is de creatieve van de twee. Zij bedenkt elke dag weer een nieuw idee! Wouter analyseert liever een paar dagen over het nieuwe idee. Samen zijn zij een goed team, altijd vol met nieuwe ideeën!

De keukenbrigade

Deze 3 dames zijn opgegroeid in de keuken. Altijd is er wel iemand aan het koken in huis, helpen doen ze graag! Inmiddels kunnen de oudste dames al hele recepten alleen maken. 

Over eten raken wij nooit uitgepraat, maar misschien is het ook leuk om iets over onszelf te vertellen.

Lay en Wouter konden het van tevoren al weten, vanaf de eerste ontmoeting ging het over eten; pizza en kaasplankjes. Vervolgens hoorde bij elke date eten. Heel veel eten. En dan niet het standaard AVG’tje. Nee, aardappels, groente en vlees staat hier amper op het menu. Wij houden van buitenlands eten en met voorkeur de Italiaanse keuken. Onze passie voor de Italiaanse keuken is zelfs zo groot dat we afgelopen zomer 3 weken door Italië hebben gereisd om inspiratie op te doen. Wat was dat genieten! En zoals ze daar meestal doen houden wij er ook van om later op de avond te eten en lekker lang te tafelen. Bij ons thuis is het tafelen echt een groot deel van de gezelligheid, heerlijk vinden we dat. Samen gerechtjes proeven, genieten van lekkere smaken en ondertussen gezellig met elkaar kletsen over van alles. En het is extra gezellig als er nog iemand aanschuift, dat kan bij ons altijd wel, want op de één of andere manier maken we altijd teveel. Of moeten we zeggen ‘genoeg’? Van lekkere dingen heb je tenslotte nooit teveel.


Koken in huize Lay


De gezelligheid begint bij ons al tijdens het koken. Zoals je al weet koken wij wekelijks met het gezin, maar op de dagen dat Wouter of Lay kookt zit er altijd wel één van de meiden bij.  In onze grote leefkeuken hebben we een kookeiland met barkrukken waar de meiden graag zitten. Soms voor de gezelligheid, maar vaak ook om te helpen. Dit vinden wij echt heerlijk en geeft ons een gevoel van geluk. Op deze fijne plek is ons kookspel ook ontstaan. De keuken kun je wel onze lievelingsplek in huis noemen!

In onze keuken proberen we veel, maar gaat ook niet altijd alles goed en dat maakt het ook weer heel grappig. Zo heeft Jaylin, onze oudste dochter, eens een frikandelbroodje 20 minuten in de magnetron gedaan in plaats van in de oven. Gevolg; het broodje was in de fik gevlogen en ook nog eens kneiterhard. Ojee…  Toen even schrikken, maar nu een grappig verhaal. Inmiddels kunnen we alles in de keuken aan Jaylin overlaten zonder brandjes.

En over brandjes gesproken, Lay zit ook regelmatig op het randje omdat zij alles altijd op de hoogste stand zet, let ze dan eventjes niet op en verbrandt de hele boel! Dat blijft gelukkig in de pan, dus onze keuken blijft ongeschonden. Dat kun je niet zeggen als de keuken Wouter zijn terrein is, dan moeten we altijd minstens één muur schoonmaken haha. Gelukkig hebben we Tess en Mila nog die het allemaal netjes houden, Tess helpt graag snijden met haar kindvriendelijke messen en Mila zorgt niet alleen dat de keuken netjes blijft, ook onze borden maakt ze prachtig op! Vervolgens moet daar wel een foto van gemaakt worden, van wie zou ze dat nou hebben? 😉

Als we zelf niet koken zijn wij vaak te vinden op terrasjes en in restaurants. We vinden het leuk om alle soorten restaurantjes uit te proberen en zijn altijd op zoek naar de leukste, lekkerste en beste restaurants. Dit doen we met het hele gezin, maar we genieten ook vaak samen als de kinderen er niet zijn. Vaak doen we dan de wat bijzondere restaurantjes.

Nu hebben jullie een idee van wie wij zijn, maar wij zouden het ook super leuk vinden om te zien wie jullie zijn! Delen jullie een foto als jullie bezig zijn met Het kookspel? Gebruik dan #Kookspel of tag ons op Instagram met @het_kookspel. Wij zijn benieuwd!